Je leeft je leven in een sneltreinvaart. Je hebt eigenlijk alles goed voor elkaar: een baan, een huis, een gezin, genoeg vrienden en je onderneemt veel. Maar er knaagt iets, een gevoel van onrust, ontevredenheid. Echt genieten doe je niet. Je hebt continu het gevoel dat er van alles moet, maar je weet eigenlijk niet waarom… je zou je toch gelukkig moeten voelen?

 

Herkenbaar? Er zijn veel mensen die net als jij het gevoel hebben dat er iets wezenlijks ontbreekt in hun leven. Ondanks alle drukte, voorspoed en sociale contacten ervaren zij een leegte. En de gedachte je eigen geluk niet te kunnen vinden, maakt sommigen zelfs wanhopig. Dit is niet nodig. Het is mogelijk om een gelukkig en vervuld leven te leiden!

Als coach werk ik als katalysator bij het bereiken van wat jij wilt. Mensen bereiken meer wanneer zij hun uitdagingen en problemen kunnen “spiegelen” met anderen. Hierbij werken wij gewoonlijk met drie basis vragen: wie ben je?, wat kun je? en wat wil je? Ondersteuning in jouw bewustzijnsontwikkeling en het naar boven halen van jouw verborgen talenten. Het bereiken van jouw persoonlijke en/of zakelijke doelen en verbetering van jouw interactie met anderen in je werk- en leefomgeving.

Een greep uit veel voorkomende coachvragen:
 • Hoe word ik assertiever?
 • Hoe zorg ik voor een goede balans in werk en vrij tijd?
 • Hoe overwin ik mijn dertigers-, veertigers- of vijftigersdilemma?
 • Waar komt die onrust toch vandaan?
 • Hoe maak ik de juiste keuze?
  Hoe voorkom ik terugkerende conflicten, privé of op het werk?
 • Hoe voorkom ik overmatige stress en gespannenheid?

Coaching voor ondernemers

Als ondernemer bevind je je op eenzame hoogte binnen een organisatie. Vaak kun je de problemen die jou bezig houden niet met je personeel bespreken en thuis bij je gezin, heb je wel andere dingen aan je hoofd.

Je hebt behoefte aan een vertrouweling die geen zakelijke of persoonlijke binding heeft met jouw organisatie, maar zich wel kan verplaatsen in jouw toekomstplannen of huidige problematiek. Iemand die jou niet naar je mond praat maar die je durft uit te dagen en te provoceren. Als dit is wat je zoekt, dan ben ik jouw “Sparring Partner”.

Team Coaching

Team coaching richt zich niet op de inhoud maar op het proces; de wijze van samenwerking en de interactie binnen het team. Het maakt belemmerende patronen zichtbaar en daar bevindt zich de sleutel tot de gewenste verandering.

Team coaching is er op gericht het team te helpen optimaal te presteren, ondanks de verschillende eigenschappen van de teamleden. Wil een team meer van zijn potentieel realiseren, dan dienen de belemmeringen te worden teruggedrongen.

Belemmeringen kunnen onder andere zijn:
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Gebrek aan vertrouwen in andere teamleden
 • Angsten
 • Rivaliteit
 • Verborgen agenda’s
 • Vastgeroeste overtuigingen en standpunten
 • Maar ook langdurige, niet uitgesproken conflicten of een vertrouwenscrisis kunnen aanleiding zijn tot een coachtraject.
Rol van de coach

De coach faciliteert het team in haar ontwikkeling. De coach spiegelt, provoceert, maakt het team bewust van belemmerende patronen en verschaft inzicht zodat het team zelf de stappen kan zetten die nodig zijn om succesvol te zijn.

Geef een reactie