Als Psychodynamisch therapeut combineer ik diverse therapeutische technieken tot een kortdurende, oplossingsgerichte en verdiepende therapievorm, afgestemd op jouw hulpvraag. Hieronder vind je een greep uit mogelijke hulpvragen en behandelwijzen.

State of Mind - Therapiesessie

Psychotrauma

Voor de behandeling van psychotrauma, angsten en fobieën pas ik EMDR en ITT toe. EMDR haalt de emotionele lading van het trauma af en zorgt er voor dat je spanningsvrij terug kunt kijken naar de traumatische ervaring. ITT pas ik toe wanneer na het oplopen van het trauma bepaalde persoonlijkheidskenmerken zijn veranderd. In de meeste gevallen is het trauma na twee tot drie sessies verwerkt.

Gezins- en Relatieproblemen

Verloopt de relatie tussen jou en je partner of naaste niet zo goed? Dan heb je de keuze om hier alleen aan te werken of samen met de ander. Wanneer ik alleen met jou aan de slag ga, dan help ik je bewust te worden van de interactiepatronen tussen jou en de ander. Op speelse en provocatieve wijze laat ik je inzien wat jij kunt doen om jullie interactie een positieve wending te geven. Kom je samen met je partner, dan gaan we samen kijken welke interactiepatronen jullie relatie belemmeren en wat jullie samen kunnen doen om deze te verbeteren. Ik werk onder andere met EFT (Emotionally Focussed Therapie).

Burn-out en depressie

Stress hoort bij het leven en is goed. Stress zet je in beweging en houdt je scherp. Te veel stress werkt echter verlammend en put je uit. Je gaat slecht presteren en het lukt je niet meer om te doen wat je graag wilt. Het beste is natuurlijk om te veel stress te voorkomen. Maar als dat niet lukt of je bent je er niet van bewust dat de stress zich langzaam steeds meer opbouwt, dan kan dit resulteren in een burn-out.

Voel je je volledig opgebrand en/of depressief, dan kan ik je helpen om uit deze negatieve spiraal te komen. Met provocatie, uitdaging en humor maak ik je bewust van beperkende denk- en gedragspatronen met het doel jou weer zo snel mogelijk opgewekt en vol levensenergie in beweging te brengen.

Verslavingen en eetstoornissen

Verslavingen hebben overeenkomende kenmerken, of dit nu een rook-, drank-, drugs- of eetverslaving betreft. Ik help je bewust te worden van jouw verslavingsgedrag en bij het verwerken van de verslavingszucht. Een belangrijke voorwaarde om van een verslaving af te komen is dat je voldoende wilskracht bezit. Wil je echt stoppen? Dan kan ik je hierbij helpen.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De consulten worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Geef een antwoord